Maakt ideeën werkend

Software ontwikkeling

Software ontwikkeling kan in 2 groepen worden verdeeld, namelijk embedded software en computer applicatie software. 

Embedded software


Met embedded software(firmware) wordt de software bedoeld die geïntegreerd is in een microcontroller (chip) op een printplaat. Dit is software die is geschreven om ‘machines’ te besturen, zoals huishoudelijke apparaten en smartphones. Maar ook bijvoorbeeld productielijnen en ventilatiesystemen.


Een microcontroller kan intelligente dingen voor zijn rekening nemen, zoals complexe berekeningen, aansturen van bijv LCD displays, uitlezen van drukknoppen etc.
Embedded software is tegenwoordig bijna een standaard onderdeel geworden in alle producten aangezien er steeds vaker voor een microcontroller wordt gekozen. De reden hiervoor is dat door een microcontroller te gebruiken een printplaat in omvang vaak erg compact gehouden kan worden. Misschien is het grootste voordeel wel dat men heel vrij is in de functionaliteit. Door aanpassingen in de software kunnen functies anders worden ingesteld.
Embedded software wordt bij ons met BASCOM, MikroC of Arduino ontwikkeld. Dit zijn ontwikkelpakketten met standaard een zeer uitgebreide functie bibliotheek.Computer applicatie software


Met applicatie software wordt de software bedoeld die speciaal is ontwikkeld om op een computer te worden geïnstalleerd. De applicatie software is vaak de interface tussen mens en machine. Dus puur bedoeld om de status van bijvoorbeeld sensoren en/of drukknoppen weer te geven.


Met applicatie software kunnen userspecific settings worden ingesteld om het product juist te configureren. Denk bijvoorbeeld aan dag – en nachtinstellingen op een thermostaat. In de applicatie software bouwen wij op verzoek een bootloader functie in waarmee de embedded software van een nieuwe versie kan worden voorzien.
Applicatie software wordt bij ons altijd met Microsoft Visual Studio(VB.net) ontwikkeld. Dit is een uiterst moderne software omgeving waarmee complexe applicaties ontwikkeld kunnen worden.